http://www.soloan.nl/auping-verduurzaamt-met-soloan/_492_n__29_NL_66
 

Soloan heeft in 25 jaar tijd enorm veel installaties ontworpen en gebouwd. Omdat wij onze kennis en ervaring graag met u delen, treft u hier een selectie van referenties aan. Dit overzicht van projectreferenties vullen wij regelmatig aan.

Zoekt u een bepaalde referentie? Vul dan het contactformulier in. Grote kans dat wij die hebben en eventueel met u kunnen bezoeken.

Vanmac B.V. ontwikkelt en bouwt onder de naam Trilo uiteenlopende machines voor beheer en onderhoud van landschappen en infrastructuur. Haar wereldwijde groeiambities maakten een verdubbeling van de spuitfaciliteit nodig, die door Soloan werd gerealiseerd.
trilo-met-een-verdubbeling-van-haar-spuitfaciliteit-middels-een-soloan-installatie-klaar-voor-wereldexpansie
5 juli 2018
Sif Group heeft de meest economische straal- en conserveringshallen van Nederland. Vier volautomatische installaties van Soloan garanderen een optimale afzuiging en luchtbehandeling bij het coaten van XL monopiles door Van Ginkel Groep.
van-ginkel-groep-bewerkt-monopiles-in-mega-coatinghallen
9 januari 2018
Twee grote spuit-/droogcabines met unieke L-vormige schuifdeuren stellen Dieseko Group in staat sneller te lakken.
dieseko-group-optimaliseert-spuit-en-droogproces
29 november 2017
Holland Staal werkt efficiënter en schoner met nieuwe natlakinstallatie
ingenieuze-luchtbehandeling-bij-holland-staal
20 oktober 2017
Voor Koninklijke Auping is duurzaam denken en doen fundamenteel.
auping-verduurzaamt-met-soloan
19 december 2016

Auping verduurzaamt met Soloan

Voor Koninklijke Auping is duurzaam denken en doen fundamenteel. Het bedrijf is hard op weg volledig energieneutraal te worden, mede dankzij de energie-arme installaties van Soloan.

 

Auping is marktleider in de Benelux op het gebied van bedden, matrassen, bedaccessoires en -textiel. Toen het bedrijf in 2014 haar vestigingen op één locatie concentreerde, waren efficiëntie en duurzaamheid leidend. Alle verspillingen werden eruit gehaald, vertelt manager technisch beheer Hans van Schaik. “Onze vloeroppervlakte is gehalveerd, maar de capaciteit werd verdubbeld en de doorlooptijd is verkort van zes weken naar vier dagen.”

 

 

Energie besparen

“In 2020 willen wij energieneutraal zijn en daarom mochten onze nieuwe spuitcabines geen warmteafvoer naar buiten hebben. Soloan dacht goed mee en durfde als enige warmtewielen in spuitcabines toe te passen, heel vooruitstrevend. Zij hebben de verantwoordelijkheid genomen en hun nek uitgestoken om met warmteterugwinning schone lucht te garanderen.”

 

Warmteterugwinning

Omdat Auping met warmte- en koudeopslag en lage temperaturen werkt, waren grote warmtewisselaars met voldoende capaciteit nodig. Soloan engineerde de spuitcabines en flash off-cabine daarom met hoogrendement warmteterugwinning (HR-WTW). Waar een normale CV-ketel tot 80 à 90 graden verwarmt, wist Soloan de cabines met water van slechts 40 à 50 graden te verwarmen. Minimaal 70 procent van de energie wordt teruggewonnen.

 

"Soloan dacht goed mee en durfde als enige warmtewielen in spuitcabines

toe te passen, heel vooruitstrevend!"

 

Flash off zone

In de drie spuitcabines worden houten meubeldelen handmatig gespoten. Vervolgens gaan ze minimaal zes uur de droogcabine in. Objecten die een reparatie behoeven, passeren eerst de flash off-cabine (waar de temperatuur versneld wordt opgevoerd) voordat ze naar de droogcabine gaan om korte doorlooptijden te garanderen.

 

LED-verlichting

Auping had als eis om in het hele bedrijf LED-verlichting te gebruiken, dus ook in de vijf cabines van Soloan. “Zij hebben hard meegewerkt om LED toe te passen”, zegt Van Schaik. In samenwerking met het Philips Light Centrum heeft Soloan LED-armaturen getest om ze optimaal te integreren en fors op energie te besparen.

 

Efficiënt en duurzaam

Auping is zeer tevreden over de installaties en samenwerking met Soloan, dat de systemen tevens onderhoudt. “Zij hebben onze vraagstelling professioneel opgepakt en netjes uitgevoerd. Soloan hanteert een hoog niveau van flexibiliteit en creativiteit en bij technische problemen is er snel een monteur op locatie.” Mede dankzij Soloan kan Auping efficiënt en duurzaam produceren.

 

Veth Propulsion wil lean produceren door
complete-installaties-voor-veth-propulsion
19 december 2016
© 2017 Soloan All rights reserved | Sitemap | Concept + tekst: Seneca Media | Realisatie: CM Specialist | Disclaimer
Kade 36 | 3371 EP Hardinxveld-Giessendam | Postbus 288 | 3370 AG Hardinxveld-Giessendam |  +31 (0) 184 63 00 14 |  info@soloan.nl