http://www.soloan.nl/complete-installaties-voor-veth-propulsion/_492_n__29_NL_67
 

Soloan heeft in 25 jaar tijd enorm veel installaties ontworpen en gebouwd. Omdat wij onze kennis en ervaring graag met u delen, treft u hier een selectie van referenties aan. Dit overzicht van projectreferenties vullen wij regelmatig aan.

Zoekt u een bepaalde referentie? Vul dan het contactformulier in. Grote kans dat wij die hebben en eventueel met u kunnen bezoeken.

Vanmac B.V. ontwikkelt en bouwt onder de naam Trilo uiteenlopende machines voor beheer en onderhoud van landschappen en infrastructuur. Haar wereldwijde groeiambities maakten een verdubbeling van de spuitfaciliteit nodig, die door Soloan werd gerealiseerd.
trilo-met-een-verdubbeling-van-haar-spuitfaciliteit-middels-een-soloan-installatie-klaar-voor-wereldexpansie
5 juli 2018
Sif Group heeft de meest economische straal- en conserveringshallen van Nederland. Vier volautomatische installaties van Soloan garanderen een optimale afzuiging en luchtbehandeling bij het coaten van XL monopiles door Van Ginkel Groep.
van-ginkel-groep-bewerkt-monopiles-in-mega-coatinghallen
9 januari 2018
Twee grote spuit-/droogcabines met unieke L-vormige schuifdeuren stellen Dieseko Group in staat sneller te lakken.
dieseko-group-optimaliseert-spuit-en-droogproces
29 november 2017
Holland Staal werkt efficiënter en schoner met nieuwe natlakinstallatie
ingenieuze-luchtbehandeling-bij-holland-staal
20 oktober 2017
Voor Koninklijke Auping is duurzaam denken en doen fundamenteel.
auping-verduurzaamt-met-soloan
19 december 2016
Veth Propulsion wil lean produceren door
complete-installaties-voor-veth-propulsion
19 december 2016

Complete installaties voor Veth Propulsion

Veth Propulsion produceert (hulp)voortstuwingsinstallaties voor schepen. Soloan leverde complete installaties (spuiten, drogen, mengen, afzuigen en transporteren) voor hun lean productieproces.

 

Papendrecht is de thuishaven voor menig schip uit de binnenvaart en maritieme sector. Hier ontwerpt en fabriceert familiebedrijf Veth Propulsion met name roerpropellers, boegschroeven, generatorsets en dieselmotoren voor klanten uit de hele wereld. De splinternieuwe vestiging herbergt grote productiehallen waar Soloan de las- en lakwerkzaamheden met geavanceerde apparatuur faciliteert.

 

 

Spuitcabines voor grote en kleine objecten

Veth Propulsion maakt unieke installaties die veelal met hoogwaardige lakken worden afgewerkt. Geen grote series, maar wel grote objecten, volgens facilitair manager Peter Cornegé. “Wij zochten een grote spuit/droogcabine om deze enorme onderdelen in en uit te rijden. Daarnaast hadden wij behoefte aan een kleinere spuit/droogcabine voor het lakken van stukgoederen en een mengruimte voor het mengen en opslaan van lakken.” Soloan kreeg opdracht de drie cabines te realiseren, inclusief een railsysteem in de kleine spuitcabine om ruimte te besparen en efficiënter te werken.

 

"Soloan stelde voor om beide spuit/droogcabines te bedienen met één apparaat,

dat kan switchen van drogen naar afzuigen"

 

Energiezuinige afzuiginstallaties

Soloan heeft de industriële cabines ontworpen en geïnstalleerd overeenkomstig de eisen die Veth Propulsion qua afzuigcapaciteit en gasverbruik stelde; het bedrijf wil namelijk zo ‘groen’ mogelijk produceren. Daarnaast heeft Soloan voor de constructieruimte, waar las- en brandwerkzaamheden plaatsvinden, de complete filterinstallatie en lasdampafzuiging (zowel afzuigarmen als ruimte-ventilatie) ge-engineerd en gebouwd. Ook de nieuwe constructiehal die Veth Propulsion momenteel laat bouwen en 60 bij 20 meter meet, wordt uitgerust met zo’n energiezuinige afzuiginstallatie van Soloan.

 

Slimme besparingen

Naast ontwerpen en bouwen heeft Soloan ook een belangrijke adviserende rol gespeeld, vertelt Cornegé. “Soloan stelde voor om beide spuit/droogcabines te bedienen met één apparaat dat kan switchen van drogen naar afzuigen. Bovendien heeft Soloan een jonge, gebruikte installatie voor de besturing, verwarming en afzuiging voor ons gemodificeerd.” Deze forse besparingen leverden Veth Propulsion een gunstige return on investment op. “Soloan hanteert niet alleen aantrekkelijke prijzen en goede communicatie, maar denkt ook mee en leeft zich in.” Alleen zo is het mogelijk om met zo min mogelijk investeringen en zo laag mogelijke energiekosten zo efficiënt mogelijk te produceren.

 

 

 

 

© 2017 Soloan All rights reserved | Sitemap | Concept + tekst: Seneca Media | Realisatie: CM Specialist | Disclaimer
Kade 36 | 3371 EP Hardinxveld-Giessendam | Postbus 288 | 3370 AG Hardinxveld-Giessendam |  +31 (0) 184 63 00 14 |  info@soloan.nl