http://www.soloan.nl/optimale-spuitfaciliteit-voor-high-end-lakwerk/_492_n__29_NL_81
 

Soloan heeft in ruim 25 jaar tijd enorm veel installaties ontworpen en gebouwd. Omdat wij onze kennis en ervaring graag met u delen, treft u hier een selectie van referenties aan. Dit overzicht van projectreferenties vullen wij regelmatig aan.

Zoekt u een bepaalde referentie? Vul dan het contactformulier in. Grote kans dat wij die hebben en eventueel met u kunnen bezoeken.

Precisie zit in het DNA van Moffelindustrie H. Van Egmond B.V. Daarom besloot zij haar spuit- en droogproces voor hooggekwalificeerd fijnspuitwerk te optimaliseren. En dus kwamen er een aparte hal en een moderne spuitinstallatie met warmteterugwinning van Soloan.
optimale-spuitfaciliteit-voor-high-end-lakwerk
26 september 2018

Optimale spuitfaciliteit voor high-end lakwerk

 

Precisie zit in het DNA van Moffelindustrie H. Van Egmond B.V. Daarom besloot zij haar spuit- en droogproces voor hooggekwalificeerd fijnspuitwerk te optimaliseren. En dus kwamen er een aparte hal en een moderne spuitinstallatie met warmteterugwinning van Soloan.

 

“De klant merkt niet direct iets van deze investering”, zegt directeur Hein van Egmond resoluut. “Ons spuitwerk voldeed al aan de hoogste kwaliteitseisen en er gaat geen product de deur uit dat niet voldoet. Wel werken we hiermee efficiënter en dringen we de interne afkeur, bijvoorbeeld vanwege stofinsluitingen, verder terug.” High-end werk vereist gewoon een high-tech installatie, vindt de vierde generatie-telg van het familiebedrijf. En Soloan maakt dat mogelijk met een installatie die stofvrije topkwaliteit garandeert.

 

Topkwaliteit blijven garanderen

Van Egmond levert al meer dan 70 jaar industrieel spuitwerk van topkwaliteit. Het bedrijf heeft klanten in high-end sectoren als de offshore, defensie, luchtvaart en medische industrie. Haar bedrijfsvoering is doorspekt met metingen, inspecties en rapportages en zij is onder andere NACE- en ISO 9001-gecertificeerd. “Kwaliteit is net iets meer doen dan wat je belooft”, zegt Van Egmond met gevoel voor understatement. “Wij zoeken continu naar optimale oplossingen om binnen technische specificaties esthetische topkwaliteit te leveren. Daarbij zijn wij bereid te investeren in ontwikkeling.”

 

Technische vragen beantwoorden

Natlakken is een onderdeel van de totale dienstverlening, die uiteenloopt van inkopen en voorbehandelen tot supply chain management en verpakken. Maar het is ook de kernkwaliteit van Van Egmond. En omdat het bedrijf alles behalve standaard werk levert, stelt het extra hoge eisen aan zichzelf én leveranciers. “Daarom spreekt de technische expertise van Soloan ons zo aan. Soloan geeft antwoord op alle technische vragen en daar herkennen wij ons in. Zij leveren de betrouwbaarheid, die onze klanten ook van ons verwachten.” 

 

"De technische expertise van Soloan spreekt ons erg aan."

 

Efficiëntie behouden

Soloan ontwierp en bouwde een geïntegreerde installatie die bestaat uit een compacte spuitcabine met volledige overdruk, een aangrenzende droogcabine (apart regelbaar) en een bijbehorende lakmengruimte. De installatie is op advies van Soloan uitgerust met luchtbehandeling op basis van 70% warmteterugwinning. “Andere leveranciers raadden dat af, omdat zij niet kunnen voorkomen dat hun warmtewiel vervuilt. Maar het automatische afreinigingssysteem van Soloan garandeert een blijvend efficiënte werking.” Ook bespaart de milieubewuste oplossing 70% op het gasverbruik.

 

Uitstraling verbeteren

Door de nieuwe hal en spuitinstallatie kan Van Egmond hooggekwalificeerd spuitwerk fysiek scheiden van andere werkzaamheden. Dat is logistiek handiger dan alles in één open ruimte te blijven doen. En het biedt perspectief: “Wij hebben nu een betere uitstraling naar klanten en kunnen verder groeien. Soloan heeft aan onze hoge eisen voldaan en het proces prima uitgevoerd.”

 

(Dit is een van de vele referenties van Soloan. Wij vullen onze projectreferenties regelmatig aan).

Vanmac B.V. ontwikkelt en bouwt onder de naam Trilo uiteenlopende machines voor beheer en onderhoud van landschappen en infrastructuur. Haar wereldwijde groeiambities maakten een verdubbeling van de spuitfaciliteit nodig, die door Soloan werd gerealiseerd.
trilo-met-een-verdubbeling-van-haar-spuitfaciliteit-middels-een-soloan-installatie-klaar-voor-wereldexpansie
5 juli 2018
Sif Group heeft de meest economische straal- en conserveringshallen van Nederland. Vier volautomatische installaties van Soloan garanderen een optimale afzuiging en luchtbehandeling bij het coaten van XL monopiles door Van Ginkel Groep.
van-ginkel-groep-bewerkt-monopiles-in-mega-coatinghallen
9 januari 2018
Twee grote spuit-/droogcabines met unieke L-vormige schuifdeuren stellen Dieseko Group in staat sneller te lakken.
dieseko-group-optimaliseert-spuit-en-droogproces
29 november 2017
Holland Staal werkt efficiënter en schoner met nieuwe natlakinstallatie
ingenieuze-luchtbehandeling-bij-holland-staal
20 oktober 2017
Voor Koninklijke Auping is duurzaam denken en doen fundamenteel.
auping-verduurzaamt-met-soloan
19 december 2016
Veth Propulsion wil lean produceren door
complete-installaties-voor-veth-propulsion
19 december 2016
© 2017 Soloan All rights reserved | Sitemap | Concept + tekst: Seneca Media | Realisatie: CM Specialist | Disclaimer
Kade 36 | 3371 EP Hardinxveld-Giessendam | Postbus 288 | 3370 AG Hardinxveld-Giessendam |  +31 (0) 184 63 00 14 |  info@soloan.nl